جلسه هماهنگی برای کسب عنوان پایتخت کتاب ایران در ارومیه برگزار شد
- شناسه خبر: 42026
- تاریخ و زمان ارسال: 12 شهریور 1402 ساعت 02:49
- بازدید : 84 views
- نویسنده: لیلا برجسته
جلسه هماهنگی برای کسب عنوان پایتخت کتاب ایران در ارومیه با هدف ایجاد هماهنگی بین نهادهای مردمی و دستگاههای اجرایی و تلاش برای توسعه و ترویج فرهنگ مطالعه و کتابخوانی و در نهایت تبدیل و معرفی شهر ارومیه به عنوان پایتخت کتاب ایران در محل دفتر رئیس سازمان فرهنگی اجتماعی و ورزشی شهرداری ارومیه تشکیل یافت.
به گزارش امور ارتباطات سازمان فرهنگی اجتماعی و ورزشی شهرداری ارومیه، در این جلسه در خصوص اهمیت پایتخت کتاب ایران و نیز راههای کسب این عنوان و لزوم مشارکت و همکاری دستگاههای اجرایی و تشکلها و نهادهای مردمی در تحقق این امر بحث و تبادل نظر شد و اعضای حاضر در این جلسه به بیان دیدگاهها و نظرات خود پرداختند.
رئیس سازمان فرهنگی اجتماعی و ورزشی شهرداری ارومیه در این جلسه با تبریک انتخاب شهر ارومیه به عنوان ۱۲ شهر برتر دوستدار کتاب کشور به همه فرهنگ دوستان، گفت: گسترش فرهنگ کتاب و کتابخوانی نقش به سزایی در آرامش و امنیت اجتماعی دارد.
محمد نقیپور ادامه داد: عدم درک تاثیرات کتابخوانی، چگونه خواندن و چه خواندن سه مشکل اساسی است که سرانه کتابخوانی در کشور را پایین آورده و تا زمانی که نگرش ما به بحث کتاب و کتابخوانی عوض نشود، تمامی فعالیتها در این زمینه بسیار کم تاثیر خواهد بود.
وی با اشاره به ۲۰ طرح پیشنهادی این سازمان تحت عنوان گسترش فرهنگ کتاب و کتابخوانی، بیان کرد: سه مورد از این طرحها عملی شده و برای اجرای سایر طرح ها، لازم است که ابتدا کارهای زیر ساختی انجام بگیرد.
معاون فرهنگی اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی ارومیه هم با اشاره به تلاشهای انجام شده برای گسترش فرهنگ کتاب و کتابخوانی گفت: با اینکه شهرداری ارومیه بعنوان بازویی توانمند در گسترش فرهنگ کتاب و کتابخوانی نقش بسزایی دارد ولی کسب عنوان پایتختی کتاب کشور، نیازمند عزمی همگانی و همکاری تمامی دستگاههای اجرایی است.
وی اجرای طرحهای فرهنگی از جمله وقف کتاب را زمینه ساز گسترش همدلی فرهنگی و اجتماعی دانست.
معاون فرهنگی اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی ارومیه برگزاری پویش های کتابخوانی، نقد و بررسی کتاب در مدارس، ادارات و دانشگاهها را در گسترش فرهنگ کتاب و کتابخوانی موثر دانست و تصریح کرد: نام گذاری خیابان یا میدانی به نام کتاب و نصب المانهای مرتبط با کتاب در گسترش فرهنگ ناب کتابخوانی می تواند بسیار تاثیرگذار باشد.
گفتنی است از جمله طرحهای ارائه شده در این جلسه می توان به پیشنهاد نامگذاری خیابان یا میدانی با عنوان کتاب، ایجاد بوستان کتاب، ایجاد نمایشگاه دائمی کتاب، ترویج کتابخوانی در فرهنگسراها و مدارس، ادارات و دانشگاهها در قالب طرحهای فرهنگی، جاگذاری المانهای مرتبط با کتابخوانی در سطح شهر، ایجاد کتابخانه الکترونیکی و سیار اشاره کرد.