پناهگاه حیوانات بیپناه سازمان مدیریت پسماند شهرداری ارومیه بزرگترین و مجهزترین پناهگاه شمالغرب کشور است
- شناسه خبر: 26404
- تاریخ و زمان ارسال: 30 بهمن 1401 ساعت 03:20
- بازدید : 1,555 views
- نویسنده: سیامک نصری مقدم
پناهگاه سازمان مدیریت پسماند شهرداری ارومیه به مساحت ۳ هکتار در جاده شهید کلانتری- کیلومتر دوم مسیر دسترسی به جاده سلماس، واقع شده است، محل این پناهگاه در سال ۱۳۹۹ برای نگهداری حیوانات بیپناه ایجاد گردیده است.
به گزارش روابط عمومی سازمان مدیریت پسماند شهرداری ارومیه؛ در این پناهگاه برای نگهداری حیوانات اتاقکهای مجزایی احداث شده است و دارای ۵۹ اتاقک می باشد. سگهای بیپناه به تفکیک جنسیت و تولهها به صورت مجزا پس از جمع آوری توسط اکیپهای ویژه و با نظارت عالی سازمان در این اتاقک ها نگهداری میشوند.
پناهگاه حیوانات بیپناه سازمان مدیریت پسماند شهرداری ارومیه بزرگ ترین و مجهزترین پناهگاه موجود در سطح شمالغرب کشور است که دارای بخشهای ویژه از جمله اتاق عمل جهت درمان، واکسینهکردن وعقیمسازی سگها است. کلینیک مذکور به صورت کامل تجهیز شده است. در این پناهگاه ۱۵ نفر در سمت های مختلف شاغل هستند و روزانه بیش از یک تن غذا برای سگ های نگهداری شده در پناهگاه تامین می شود.
فرآیند کاری جمع آوری حیوانات
«هادی بصاری» رئیس سازمان مدیریت پسماند شهرداری ارومیه درخصوص روند فعالیت پناهگاه و نحوه جمع آوری حیوانات بیپناه از سطح شهر اظهار کرد: فرآیند کاری این پناهگاه بر اساس دستورالعمل سازمان بهیاریها و همیاریهای وزارت کشور است، بدین صورت نخست فرآیند زندهگیری سگهای بیپناه توسط اکیپهای ویژه یا پیمانکاران انجام میگیرد.
وی افزود: سگهای بیپناه به تفکیک جنسیت و تولهها به صورت مجزا پس از جمع آوری توسط اکیپهای ویژه به این مرکز ارجاع داده می شوند. بعد از جمع آوری قلمرو هر حیوان نیز توسط پیمانکار و ناظر عالیه سازمان ثبت میشود. توضیح اینکه مشخص بودن قلمرو جهت آزاد سازی مورد نیاز است زیرا بعد از انجام فرآیند عقیم سازی بایستی هر حیوان در قلمرو خود رهاسازی گردد زیرا سگها بهصورت گلهای زندگی کرده و برای خود قلمرو دارند. چنانچه شکمشان سیر باشد، بههیچعنوان قلمروشان را ترک نمیکنند و اجازه هم نمیدهند حیوان یا سگ دیگری وارد قلمرو آنها شود. زمانی که ما زیستگاه این سگ ها را خالی میکنیم، بهسرعت سگهای دیگر از قلمروهای مجاور به آنجا مهاجرت میکنند لذا وقتی در قلمروشان احساس امنیت کنند سریعا زادوولد میکنند.
رئیس سازمان مدیریت پسماند شهرداری ارومیه تصریح کرد: در مرحله بعدی برای حیوانات جمعآوریشده پرونده تشکیل میشود، بدین صورت که پس از ورود سگ به مرکز ساماندهی کنترلهای لازم از نظر بیماریهای انگلی و سایر بیماریها و آسیبهای جسمی بر روی سگها انجام میپذیرد و پس از تزریق واکسن به اتاقک ویژه قرنطینه منتقل میگردد تا چند روزی را در این اتاقک سپری کند و در صورت داشتن بیماری احتمالی آن را به سایر حیوانات منتقل نکند.
بصاری افزود: بطور تقریبی ۱۲۶۰ قلاده سگ در پناهگاه نگهداری میشود و ظرفیت پناهگاه برای نگهداری سه هزار قلاده سگ است که به تمامی این سگها از سوی اداره دامپزشکی، واکسن هاری تزریق شده است.
وی درخصوص آمار سگهای عقیم سازی شده گفت: تا به حال تعداد 350 قلاده سگ نر و ماده از طرف سازمان عقیم سازی و رها سازی گردیده و همچنین تعداد ۳۵۰ قلاده سگ به شهروندان درخواست کننده واگذار گردیده است.
رئیس سازمان مدیریت پسماند شهرداری ارومیه اظهار کرد: کانون تجمع سگها اکثر در حاشیه شهر به ویژه در مناطق رودکی، آبشناسان، گلباد، شهرک ایثار، حیدربابا، طریقت، حسن نژاد، شهرک امیریه و مهدوی شناسایی شده است.
بصاری خاطر نشان کرد: از شهروندان تقاضا داریم از غذا دهی به سگهای سطح شهر پرهیز نموده (به غیر از سگهای عقیم شده) که باعث ازدیاد و تکثیر سگ های سطح شهر نگردند و در صورت غذا دهی، این مواد غذایی را به پناهگاه ارسال نمایند.
وی گفت: شهروندان عزیز میتوانند با بازدید از پناهگاه حیوانات به امر غذادهی کمک و اهتمام ورزیده و به جای اینکه با غذادهی غلط به سگها در حاشیه شهر سبب ازدیاد آنها گردند، امر غذارسانی را از طریق پناهگاه و برای حیوانات موجود در این مرکز متمرکز سازند و از پناهگاه و نحوه فعالیتش نیز بازدید به عمل آورند.